Els Torneigs

FESTIVAL DE LA MERCÉ DEL CLUB NATACIÓ BARCELONA

Tots els afeccionats esperaban en grand interes la data del 24 de setembre, ja que any rera any els millor pelotaris de l'entitat cenebista es citaban al frontó de l'Escollera jugant partits de pilota que tenien com cloenda un partit de má per parelles entre els millors pelotaris professionals del moment.
En aquell temps l'anima indiscutible de la grand festa era Emilio Molinas, canxer del club que vivia i treballaba per la pilota com ningú.
Desde el primer torneig ja han passat trenta vuit anys, els temps han canviat i després d'uns anys sense gaire "atractiu pelotazale", esperem i desitgem que la nova direcció de la secció encapçalada per Vicens Iserte Pagés, fagi un gir cap endavant i porti de nou l'ilus·sió a una afecció desitjossa de veure la millor pilota possible.

OPEN DE TRINQUET DE PALETA AMB PILOTA DE CUIR

És aquest un Open amb molt poca antigüetat, va surgir del esforç que va fer la Federació per que no enderroquessin l'únic trinquet existent a Catalunya, trinquet que va ser construit amb motiu del Jocs Olímpics de Barcelona 92.
Un grup d'afeccionats del Club Deportivo Piscinas, encapçalats per Ramon Janés Castany, va suggerir a la Federació la creació d'aquest torneig per fer força i conservar el trinquet en detriment del "Rocodromo" que la gestora dels frontons de la Vall d'Hebró volia construir en el seu lloc.
L'èxit que van tenir les gestions que la Federació Catalana va fer, van possibilitar la conservació de l'esmentat trinquet i la continuitat d'un Open que any rera any compta amb una participació mes numerosa.
L'any 2001 es cel·lebrará la setena edició del Open en les categories de veterans, primera i segona.
Aixi mateix, destacar que l'any de la seva inaguració es va jugar en una sola categoria, jugant la final els jugadors del Club Natació Barcelona ( Francisco Diaz i Agustin Calbo) i els del Club Deportivo Piscinas (Domingo Fonseca i Enric Muñoz), guanyant els primers aquesta confrontació, que va tenir com a principal mèrit la conservació del "nostre trinquet".


CATALUNYA-IPARRALDE

Mereixen una especial atenció els 31 anys transcorreguts des del primer encontre Biarritz-Barcelona, avui dia considerat com encontre Internacional entre las seleccions de Catalunya i el Pais Basc Frances.


En el any 1969 i després d'una trobada entre Maurice Abeberry , Ferdinand Pujol i el aleshores president del Club Vasconia Ferran Puigvert, es van concertar uns partits de paleta a la Plaça Berry de Biarritz i de Cesta Punta al frontó Jai-Alai de Hosegor, frontó aquest que havia estat inaugurat en 1958 per uns campionats del món.
A Cesta Punta van jugar aquest primer encontre Manolo Balet i Ramon Arrien, i a Paleta cuir Agustí Brugués (avui dia President de la Federació Catalana), Lluis Gombau, Raul Oterino i Pere Andreu.
De forma ininterrompuda se han estat celebrant an.nualment aquests encontres juganse alternativament en Biarritz i en Barcelona.
El passat mes de Setembre es va jugar la XXXI edició, aquest cop a terres franceses amb victoria catalana als punts, despres de molts anys sense aconsseguir-la.
En el any 2001 la confrontació tindra lloc en Barcelona, desitjan que els jugadors catalans fagin el possible per aconsseguir la victoria devant del seu públic.


FESTES DE LA VERNEDA

El dia 11 de novembre d'enguany, cumpleix aquest Torneig la seva decena edició, aquest any coincidira en el repartiment de premis de ferramenta de la temporada 1999-2000.
Es un torneig que organitzat per la Unió Esportiva Asvever, compta amb el support de la Federació Catalana, que cedeix les instal.lacions de Bac de Roda per la cel.lebració del mateix.
No es un torneig on es jugui a una o dues especialitats, es un el torneig on es competeix en totes les modalitats, exceptuant la cesta punta.
El proper dissabte 11 de novembrees jugaran els seguents partits, En el frontó de 36 metres: exhibició de paleta cuir juvenil, final de paleta goma, exhibició de pala curta senior i exhibició de má per parelles. En el frontó de 30 metres: final de frontennis masculí, final de frontennis mixte i exhibició de frontennis 1ª categoría.


OPEN SEL.LECCIONS CATALANES DE FRONTÓ CURT

És aquest un Open de molt recient creació, aixis el proper mes de Gener del 2001 es jugara la tercera edició.

Aquesta nova aposta de la Federació está patrocinada per diferents cases comercials que aporten obsequis per quasi tots els participants, els esmentats patrocinadors son:

Damm,S.A., Adidas Silhouette,S.A., Indyr, S.A., Jamones Ciurana i Chocolates Elgorriaga entre d'altres.
L'Open es juga en tres categories diferents, primera, segona i veterans, i fins el moment en les dues primeres edicions podem dir que es un exit total per la participació i afluencia de públic.
Aquest Torneig te lloc als Frontons "Olimpics" de la Vall d'Hebró en un cap de setmana del mes de Gener; aquest any 2001 está previst que els dies siguin el 20 i el 21.

TORNEIG DE MÀ PER PARELLES "CIUTAT DE BARCELONA"

Aquest torneig patrocinat per l'Ajuntament de Barcelona, es de carácter internacional i aquest 25 de novembre es jugara la seva octava edició.
Torneig Internacional ón participan els millor pelotaris de Catalunya i representants de la Federació Espanyola de Pilota i la Federació Francesa.
Generalment els partits tenen lloc en els frontons OLIMPICS de Valle d'Hebrón.

SAN FERMÍN DE MÀ PER PARELLES

Aquest és el torneig manista més important que es cel-lebra en Catalunya, hi participan en ell els millors pelotaris catalans, juntament en representants de las Federacions de Navarra i el Pais Basc.
El primer torneig es va jugar l'any 1979, per tant aquest any 2000 es cel.lebrará la XXI edició.
El torneig esta organitzat per el club La Casa de los Navarros, amb la col.laboració de la Federació Catalana, els directius del esmentat club i de la Federació, els senyors Iturri i Medina son els "Alma Mater" d'una competició per on han passat jugadors tant importants com Ruben Beloki, Ignacio Errandonea, Carlos Armendariz, Luis Iribarren, Patxi Ruiz i un llarg etc...Amb la col.laboració de

UFEC

Esport mou Catalunya

UFECTV

Laguarda joiers

Laguarda joiers

Merceria Santa Ana

Merceria Santa Ana

Video Ciutat Barcelona

Video Pilota

LLoguer frontons

LLoguer Frontons

Enquesta

Quina categoria és la que més t'agrada?